Posts

Showing posts from April, 2017

Kem Membaca Satu Malaysia

Assalamualaikum!

Hai semua~~~~Maaf banyak banyak sebab tak update blog untuk masa yang lama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Internet takde kat rumah so tak boleh blogging, chat dengan kawan.....haih...so, beberapa minggu ni tak blogging lah sebab takde internet. Cuma buka laptop dan main game dinosaur run kat laptop. Game tu hanya boleh dimain bila ketiadaan internet sahaja....Apa yang saya akan cerita untuk beberapa entry ialah tentang Kem Membaca 1Malaysia di sekolah, Perkhemahan Kelab dan Persatuan, Keputusan exam dan Pertandingan bicara berirama yang akan diadakan pada minggu hadapan.

Apa yang saya akan cerita ialah tentang Kem Membaca 1Malaysia....

Pada.....errr....tak ingat plak bila Kem Membaca 1Malaysia telah diadakan di SK Pasir Puteh. (alang-alang cakap jelah semua sekolah di 1Malaysia) Pada hari 1, gotong royong perdana RIMUP pun ada jugak. Bergotong royong selama 30 minit. Dan,setelah itu semua murid dan guru guru dikehendaki membaca buku selama 10 minit unt…

Trip To KK (Part 2)

Assalamualaikum...

Hai semua! Di entry kali ni saya akan sambung cerita ke KK saya.

(Sedutan episod semalam)

Pelayan kedai tu pon bagi umar semangkuk. Haish umar ni.... TAK MALU betul. Makan makan makan................Dah kenyang tu mak saya arahkan saya untuk membayar makan di kaunter...(jangan salah faham. Bukan bayar guna duit saya..mak saya bagi duit) Saya bayarlah.... Setelah itu kami terus bertolak ke Airport.....

Kami bertolak awal sikit lah sebab ada kawan mak yang datang ke rumah tadi tertinggal power banknya... Kawan dari Amway(Bagus barang yang ditunjuk tu...)Akhirnya sampai jugalah ke airport...Lepastu mak saya ni drop lah kakak saya sebab dia nak solat dulu. Mak saya pon carilah parking...pusing pusing pusing pusing pusing pusing pusing sampailah jumpa parking...Alhamdulillah...
Sekali tengok parking kat Zon C! Ha...hambek kau! Jauh tu...Dah parking kami pun turun lah ke Airport. Flight kawan mak tu dlm pukul 7 la...Mak mesej lah kawan mak tu dah sampai airport ke? Mak saya do…

Trip to KK (PART 1)

Assalamualaikum...

Hai semua! Pada entry kali ini, saya akan cerite pasal trip ke kota kinabalu semalam.

Pada awal pukul 12, ala, senang cite cakap lah 12:30...Kami bersiap siap dan setelah itu, kami pun bertolak ke KOTA KINABALU dengan permulaan bismillah. Alhamdulillah, setelah sampai di Papar, kami singgah sekejap ke pekan untuk membeli..............


CENDOL INA!!!!

Kami pun order lah 2 perisa jagung untuk kakak and angah, manakala 2 perisa kacang merah untuk saya sendiri dan mak saya. Disebabkan nana tak minum cendol, mak saya pon belilah air lain....iaitu..........


OREO SMOOTHIE!!!!!!!!!

Ha....sambil shopping air ni, mak saya ada tanya jugak..nak makan ape?? Saya pasal bab makan ni saya akan sebut macam macam tau...

MAK:Dah sampai kk nak makan apa?

Saya: Entah...Koki Bandung? 

Mak:Koki Bandung jauh lah...nnti smpai kk jem kat sana...

Saya: DLengkuas? Sri Keningau?

Mak: emmm...tengoklah dulu..

Dah bincang kitorang pon masuk kereta minom dulu~~~Beberapa minit ketika memandu, kami pon sampaila…

Rindu~~

Assalamualaikum....
Hai semua....
Takde kerja kat rumah ni so update lah blog. Ayah saya, baru baru ni telah berangkat ke Kuala Lumpur kerana ada urusan Zurich Takaful. Hari tu nampak dalam fon kakak dalam insta ada ayah upload gambar tengah ada awards.Fuh!!!!! (Tapi saya bukan curi guna ya..Saya nak matikan alarm dia) Harap balik ni ayahku bawalah piala atau sijil..Takde tak kisah sangat..Harap adalah.. Paling excited skarang ni sebab esok ayah dah balik! Yay!!Pergi ke KK lah...Saya kena sedia plastik je..Biasalah..mual nanti.. Harap harap perjalanan ayahanda ku selamat dari KL ke KK..

Ya Allah... Engkau buatkanlah perjalanan ayahku dari Kuala Lumpur ke Kota Kinabalu dengan menaiki kapal terbang selamat.. Engkau lindungilah ayahku  Amiin....... 😊😊😊😊😊😊😊

(Kalau ada buah tangan best jugak...heheheh......)
Assalamualaikum....
(Jumpa di lain hari..)😉😉